Wat is KVW Walsberg

Wij zijn Kindervakantiewerk Walsberg. Sinds 1981 verzorgen we voor alle basisschool leerlingen die een link hebben met de Deurnese wijk Walsberg een 3-daags evenement in de laatste week van de schoolvakantie.

Dit betekent dat naast elke leerling van de Gerardusschool (ook al woon je zelf niet in de Walsberg) ook alle kinderen die op andere basisscholen zitten maar wel in de Walsberg wonen van harte welkom zijn!

Kindervakantiewerk Walsberg vindt traditie getrouw plaats op de maandag, dinsdag en woensdag van de laatste week van de basisschoolvakantie. Het belangrijkste uitgangspunt van deze dagen is het samenbrengen van alle jonge Walsbergse kinderen, waarbij gezelligheid, sport en plezier centraal staan. Met beperkte middelen en dito budget wordt er elke keer weer geprobeerd het maximale eruit te halen.

Elke editie worden er hutten van pallets gebouwd die aansluiten bij het thema van dat jaar. Deze bouwmaterialen worden elke keer weer volledig vrijwillig ter beschikking gesteld door allerlei bedrijven in de Walsbergse omgeving en andere gulle donateurs. Hiermee worden in een paar uurtjes tijd de mooiste creaties uit de grond gestampt door alle kinderen. De oudere jeugd bouwt soms wel tot 3 verdiepingen hoog, terwijl de jongste groepen het vooral laag houden.

In aanloop naar deze dagen is de KVW werkgroep al een jaar bezig met de voorbereidingen. Dit begint natuurlijk met het kiezen van een thema, waarna er allerlei spelletjes en andere activiteiten, met een link naar het thema, worden bedacht en uitgewerkt.